Kmetijstvo Seznam forumov Kmetijstvo
Vse o drobnici
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Valjenje
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kmetijstvo Seznam forumov -> Perutnina
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
magdalena
V.I.P


Pridružen/-a: 18.01. 2011, 22:30
Prispevkov: 465
Kraj: Šentrupert

PrispevekObjavljeno: 05 Jun 2011 18:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

valdi je napisal/a:
Magdalena, super ti je tole ratalo. Men se ni nikol naredlo, da bi se iz vseh jajc izvalilo, vedno je bla vsaj ena zanič.
Probi tisto pišče, če še slučajn ne hodi dat stran nekam na tplo(pod žarnico), pa enih parkrat mu malo klunček v vodo namoči, jutr ga boš, če bo vse posreči lahko dala nazaj. Ali pa že zvečer ko bo tema pod kuro. Tak da s to mojo kuro si zadovoljna?


Saj sem ga dala pod žarnico, da se je posušil, pol pa pod kuro. Je pa zelo šibek. Upam, da preživi noč, jutri bomo pa videli dalje. V sredo, četrtek naj bi se iz valilnika valili, če bo kaj.
Ja, seveda sem zadovoljna Very Happy .

Zdej pa iščem jajca od kakih zanimivih kokoši, ma kdo?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Tomaz12345



Pridružen/-a: 20.01. 2011, 06:31
Prispevkov: 42

PrispevekObjavljeno: 06 Jun 2011 07:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdrav !

Včeraj so se končno izvalile še račke.Druga raca ki sedi na kokošjih jajcih je zadnjič izvalila enega piščanca, vendar še sedi na jajcih.Vendar je že teden dni tega ko se je izvalil prvi, tako da od ostalih ne bo nič.
Magdalena pri meni lahko dobiš jajca štajerskih kur. Nisi mi poslala slik kako izgledajo italijanske kure. kako pa kaj tvoje čebelarstvo ??

Tomaž
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gasper5555
V.I.P


Pridružen/-a: 18.01. 2011, 19:02
Prispevkov: 23
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: 06 Jun 2011 17:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Naj se še jaz malo predstavim v tej temi. Valjenje je ena od zahtevnih del, ki jih opravlja kokoš. Najprej mora sedeti 21 dni na jajcih, da se sploh kaj izvali.Ne pozabimo da mora hrano pretvoriti v toploto , ki jo oddaja preko telesa na jajca. Pri tem pa kokošim z veseljem pomaga še jaz. 3 letne izkušnje mi pridejo zelo prav saj mi ta zadeva ni več tuja in je postala meni že zelo enostavna.

Še nekaj slik od letošnje sezone, začela se je aprila in bo trajala od sredine avgusta.
http://www.shrani.si/f/3U/lR/XemBZ4P/dsc01929.jpg
http://www.shrani.si/f/3N/nC/nMPhmn7/dsc01948.jpg
http://www.shrani.si/f/1Z/WG/1ZyrtyUR/dsc01949.jpg
2 kokoši zopet valita
http://www.shrani.si/f/2T/uz/3aTIKpZ7/dsc01950.jpg
http://www.shrani.si/f/1g/HD/W13l6HS/dsc01951.jpg
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
magdalena
V.I.P


Pridružen/-a: 18.01. 2011, 22:30
Prispevkov: 465
Kraj: Šentrupert

PrispevekObjavljeno: 06 Jun 2011 20:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tomaz12345 je napisal/a:
Pozdrav !

Včeraj so se končno izvalile še račke.Druga raca ki sedi na kokošjih jajcih je zadnjič izvalila enega piščanca, vendar še sedi na jajcih.Vendar je že teden dni tega ko se je izvalil prvi, tako da od ostalih ne bo nič.
Magdalena pri meni lahko dobiš jajca štajerskih kur. Nisi mi poslala slik kako izgledajo italijanske kure. kako pa kaj tvoje čebelarstvo ??

Tomaž


Oj!
Ne, šrajerk zaenkrat ne bi. Čebelarstvo pa zaenkrat stoji, ker se ne morem s toliko stvarmi naenkrat kvalitetno ukvarjat. Ko tele piščance naštudiram, se bom pa česa novega lotila Cool

Italijanke:
http://www.google.si/imgres?imgurl=http://i891.photobucket.com/albums/ac117/markoferderber/italijanke035.jpg&imgrefurl=http://kinkela.mojforum.si/kinkela-about336-0.html&usg=__fT-dWTwwXD6owWo7rIbgCawKXe8=&h=768&w=1024&sz=177&hl=sl&start=19&sig2=vqag3tYurmMljhEysIyGJQ&zoom=1&tbnid=iCAf1l7UYKeohM:&tbnh=123&tbnw=175&ei=6i3tTd3EJtDEtAb_zpyBCQ&prev=/search%3Fq%3Dkoko%25C5%25A1i%2Bitalijanke%26um%3D1%26hl%3Dsl%26sa%3DN%26rlz%3D1G1TSEA_SLSI420%26biw%3D1276%26bih%3D570%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=311&vpy=226&dur=5116&hovh=194&hovw=259&tx=121&ty=125&page=2&ndsp=19&ved=1t:429,r:7,s:19&biw=1276&bih=570
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Edi
V.I.P


Pridružen/-a: 16.03. 2011, 08:25
Prispevkov: 66
Kraj: Kot

PrispevekObjavljeno: 13 Jun 2011 22:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Naj se še jaz pobaham Smile
Končno se je ena štajerka usedla na jajca in sedaj že kak teden pridno sedi. Začuda pa se je na drugem gnezdu spravila valit ena rjava nesnica, me prav firbec matra kaj bo zvalila?
Na žalost se jih ne upam motit in sploh ne vem koliko jajc ima katera.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
magdalena
V.I.P


Pridružen/-a: 18.01. 2011, 22:30
Prispevkov: 465
Kraj: Šentrupert

PrispevekObjavljeno: 14 Jun 2011 06:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Rezultat prvega projekta valjenja je 13 piščancev, ki veselo laufajo za kokljo. Zdej si je pa druga italijanka izbrala gnezdo posebej in hodi tja nest, tako da Valdi, ko boš mel čas... jajčk je že 9, po moje bo kmal obsedela. Cvergla že en mesec nosi nekam jajca, pa še ne sedi. Ma kdo izkušnje s tem, koliko jih nanese, preden obsedi? Kolegi so rekli, da jih je njihova enkrat pripeljala 15 Shocked (piščancev). Ne morem verjet, da takale majhna kura lahko zvali tako maso jajc.

A ma kdo domače pure?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
valdi
V.I.P


Pridružen/-a: 18.01. 2011, 17:15
Prispevkov: 165

PrispevekObjavljeno: 14 Jun 2011 07:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, ponavadi jih je okoli 15, ko začnejo valiti. Za V petek dopoldne se lahk zmenma Wink
_________________
Življenje je risanje brez radiranja!Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
magdalena
V.I.P


Pridružen/-a: 18.01. 2011, 22:30
Prispevkov: 465
Kraj: Šentrupert

PrispevekObjavljeno: 14 Jun 2011 10:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

valdi je napisal/a:
Ja, ponavadi jih je okoli 15, ko začnejo valiti. Za V petek dopoldne se lahk zmenma Wink


ok
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
magdalena
V.I.P


Pridružen/-a: 18.01. 2011, 22:30
Prispevkov: 465
Kraj: Šentrupert

PrispevekObjavljeno: 08 Jul 2011 19:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kura No2 (italijanka) je začela včeraj valiti. 13 jajc sem ji podvalila, od nesnic, ker drugega nisem dobila. Zdej čakam kuro No3, da se vendar odloči Laughing . Kaj bomo mel te aviacije Cool Laughing !!

A ma kdo brame? Bele. Bi rada jajca.

Bobo, če bereš,kaj že moram kupit za pršice na kurah? Sem opazila, da jih majo. Take rumeno prozorne žužkice.

Še nekaj. Včer smo zaklal enega brojlerja, ki sem ga sicer hotela met za naprej, pa je kar naprej poležaval in se mi ni zdel ok, pa je šel v večna lovišča. In kaj najdem.... spodnji del noge, kračo, je imel čisto zeleno!!!! Noro, kaj takega še nisem videla! Kaj bi to bilo? Prav meso je bilo zeleno!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bobo
V.I.P


Pridružen/-a: 20.01. 2011, 17:06
Prispevkov: 158
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: 08 Jul 2011 20:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za pršice nabavi Bye-mite. Tukaj je prospekt:

http://www.vpt.si/PortalGenerator/document.aspx?ID=216&Action=2&UserID=0&SessionID=49853&NavigationID=532

Dobi se na veterinarskih ambulantah (vsaj veterinarska bolnica Ptuj ga ima na zalogi), Če se prav spomnim, je doza 100 ml za 1000gnezd, ker je za škropljenje nesnic v njihovi prisotnosti. Lahko pa se uporabi za objekte piščancev za zakol, vendar morajo biti prazni, ker je karenca za meso 25 dni (za jajca je v Sloveniji karenca 24 ur).
Kar se tiče piščanca in njegovega zelenega mesa, pa mi najprej povej ali gre za kupljenega ali za doma vzrejenega (domnevam, da kupljen), pa če mi še napišeš s čim si jih krmila. Škoda pa, da nisi poslikala (vem da pogled ni prijeten, ampak slika pove veliko).
Si prav iz Šentruperta pri Laškem?

Lep pozdrav!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
magdalena
V.I.P


Pridružen/-a: 18.01. 2011, 22:30
Prispevkov: 465
Kraj: Šentrupert

PrispevekObjavljeno: 08 Jul 2011 21:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

bobo je napisal/a:
Za pršice nabavi Bye-mite. Tukaj je prospekt:

http://www.vpt.si/PortalGenerator/document.aspx?ID=216&Action=2&UserID=0&SessionID=49853&NavigationID=532

Dobi se na veterinarskih ambulantah (vsaj veterinarska bolnica Ptuj ga ima na zalogi), Če se prav spomnim, je doza 100 ml za 1000gnezd, ker je za škropljenje nesnic v njihovi prisotnosti. Lahko pa se uporabi za objekte piščancev za zakol, vendar morajo biti prazni, ker je karenca za meso 25 dni (za jajca je v Sloveniji karenca 24 ur).
Kar se tiče piščanca in njegovega zelenega mesa, pa mi najprej povej ali gre za kupljenega ali za doma vzrejenega (domnevam, da kupljen), pa če mi še napišeš s čim si jih krmila. Škoda pa, da nisi poslikala (vem da pogled ni prijeten, ampak slika pove veliko).
Si prav iz Šentruperta pri Laškem?

Lep pozdrav!


Hvala, bom kupila.

Gre za doma vzrejenega piščanca, petelina, samo ga nisem jaz vzgajala. Kolegica mi ga je prinesla, ko je bil star dva meseca, spitan totalno (prinesla mi je tri, rekla sem za dve kuri in petelina, pa sta bila navsezadnje dva petelin ain ena kura). No, ko sem jih dobila, so mel pomoje vsak ene 5 kil, komaj so hodili, res. Kar noge so se jim tresle. Zdaj so stari 4 mesece in so se okrepili, a kljub vedno odprtim vratom niso šli ven z ostalimi kurami (so prosto spuščene). Do danes. Danes je petelin prvič sam prestopil prag in šel nekaj metrov v svet Cool , sem tolk ponosna, hehe Laughing Laughing . To kaže, da iz njega še nekaj bo, ker si želim, da bi postal normalen, tole pitanje čez mero je zame mučenje pa kakorkoli! Aja, naročila sem jih z namenom, da dobim starše. Najbližja brojler jajca so namreč v Lj, kar je zame predaleč.

Noge pa nisem poslikala, je pa zgledalo čisto gangrenasto. Smo odrezali še lep konec stegna stran v zdravo meso. A se meso sploh lahko je? Ga mam še v hladilniku.

Jedo pa mešanico za nesnice pa kako skuhano zelenjavo, travo, solato.....

Ene dva km iz vasi, ja, zakaj?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bobo
V.I.P


Pridružen/-a: 20.01. 2011, 17:06
Prispevkov: 158
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: 09 Jul 2011 11:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede na stanje v sklepu ga je verjetno pokopala prehitra rast ob močni hrani (petelini so bolj občutljivi od jark) in (po mojem mišljenju) so mu noge "omagale", s tem mislim, da moč v nogah ni sledila teži živali. Verjetno je prišlo posledično do vnetja sklepa in odmiranja tkiva (v tej vročini poteka to lahko hitro).
Jaz bi načeloma porabil petelina za hrano psu ali mucam (pač poklicna deformacija), ali pa temeljito toplotno obdelal.
Kokoši za nesnice se krmijo drugače (omejuje se jim količina krmila, da se ne zredijo preveč, da jih med drugim tudi ne izdajo noge). Zgleda, kot da pride pri preveliki rasti do nepravilnega tvorjenja hrustanca v sklepih, ki se posledično zaradi velike teže piščanca hitreje obrabi in povzroči poškodbe na kosteh ter omogoči vdor bakterijam, ki dokončajo problem. Zaradi tega je priporočljivo, da se piščanci pasejo in z gibanjem utrjujejo telo (dejansko velja to za vse, živali pa tudi ljudi).

Radoveden sem zato, ker sem včeraj bil malo pred Šentrupertom. Lepi kraji, ki so zahtevni za obdelavo.

Lep pozdrav!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
smoleandrej



Pridružen/-a: 05.03. 2011, 21:11
Prispevkov: 14

PrispevekObjavljeno: 09 Jul 2011 17:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi mi imamo 2 brojlerja. Nista tako težka,zato lažje hodita, petelin je ravno začel peti. Zvalila nam je tudi koklja, ima pet piščančkov in kupili smo svilenke Very Happy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
magdalena
V.I.P


Pridružen/-a: 18.01. 2011, 22:30
Prispevkov: 465
Kraj: Šentrupert

PrispevekObjavljeno: 09 Jul 2011 19:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

bobo je napisal/a:
Glede na stanje v sklepu ga je verjetno pokopala prehitra rast ob močni hrani (petelini so bolj občutljivi od jark) in (po mojem mišljenju) so mu noge "omagale", s tem mislim, da moč v nogah ni sledila teži živali. Verjetno je prišlo posledično do vnetja sklepa in odmiranja tkiva (v tej vročini poteka to lahko hitro).
Jaz bi načeloma porabil petelina za hrano psu ali mucam (pač poklicna deformacija), ali pa temeljito toplotno obdelal.
Kokoši za nesnice se krmijo drugače (omejuje se jim količina krmila, da se ne zredijo preveč, da jih med drugim tudi ne izdajo noge). Zgleda, kot da pride pri preveliki rasti do nepravilnega tvorjenja hrustanca v sklepih, ki se posledično zaradi velike teže piščanca hitreje obrabi in povzroči poškodbe na kosteh ter omogoči vdor bakterijam, ki dokončajo problem. Zaradi tega je priporočljivo, da se piščanci pasejo in z gibanjem utrjujejo telo (dejansko velja to za vse, živali pa tudi ljudi).

Radoveden sem zato, ker sem včeraj bil malo pred Šentrupertom. Lepi kraji, ki so zahtevni za obdelavo.

Lep pozdrav!


Drugič mi pocinglej, 070 625 981, pa prlet na kavico /kapučin/ vodo/ pivo...kar češ Laughing
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bobo
V.I.P


Pridružen/-a: 20.01. 2011, 17:06
Prispevkov: 158
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: 09 Jul 2011 21:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bom, ampak moram priznati, da ponoven obisk tistega konca ne bom imel tako kmalu.


Lep pozdrav, B
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kmetijstvo Seznam forumov -> Perutnina Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
Stran 4 od 7

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.