Kmetijstvo Seznam forumov Kmetijstvo
Vse o drobnici
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Cene mleka
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kmetijstvo Seznam forumov -> Izdelki iz mleka in mesa drobnice
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
igor
V.I.P


Pridružen/-a: 18.01. 2011, 16:21
Prispevkov: 208
Kraj: Dolenjska

PrispevekObjavljeno: 15 Jul 2011 08:41    Naslov sporočila: Cene mleka Odgovori s citatom

Zanima me koliksno imate ceno za liter kozjega mleka?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
valdi
V.I.P


Pridružen/-a: 18.01. 2011, 17:15
Prispevkov: 165

PrispevekObjavljeno: 15 Jul 2011 11:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mi imamo 1,60eur na liter.
_________________
Življenje je risanje brez radiranja!Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Gošavc™
Administrator foruma


Pridružen/-a: 18.01. 2011, 15:58
Prispevkov: 427
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: 16 Jul 2011 15:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz imam 2€.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
miško
V.I.P


Pridružen/-a: 21.01. 2011, 11:09
Prispevkov: 156
Kraj: Slivna

PrispevekObjavljeno: 16 Jul 2011 21:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz imam tudi po 2 €.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Gošavc™
Administrator foruma


Pridružen/-a: 18.01. 2011, 15:58
Prispevkov: 427
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: 17 Jul 2011 11:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Miško ali imaš plastenke ali steklenice?

Jaz imam večinoma steklenice, imam pa tudi plastenke. Vse kupljeno Embarassed
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
miško
V.I.P


Pridružen/-a: 21.01. 2011, 11:09
Prispevkov: 156
Kraj: Slivna

PrispevekObjavljeno: 17 Jul 2011 23:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No nimam kake velike prodaje. Imam pa kar plastenke od radenske. Kje pa nabavlaš plastenke in steklenice?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sheron
V.I.P


Pridružen/-a: 22.01. 2011, 22:33
Prispevkov: 615
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: 18 Jul 2011 06:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pri nas je 1,20, pa še jamrajo, da je predrago, sir je 13 evrov kg,....mleka je pri hiši več, kot ga pokupijo, je treba sir delat,...bolj žalost je v našem koncu
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Gošavc™
Administrator foruma


Pridružen/-a: 18.01. 2011, 15:58
Prispevkov: 427
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: 18 Jul 2011 11:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sheron jaz imam pri nas samo eno stranko, še to iz sosedne vasi, drugače pa use Ljubljana Wink

Plastenke kupujem v Plastenki d.o.o steklenice pa v Stenkotu. Sem ravno danes šel iskati.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
CrnHudicek
V.I.P


Pridružen/-a: 19.01. 2011, 11:55
Prispevkov: 134
Kraj: uršna sela

PrispevekObjavljeno: 18 Jul 2011 11:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

sheron je napisal/a:
pri nas je 1,20, pa še jamrajo, da je predrago, sir je 13 evrov kg,....mleka je pri hiši več, kot ga pokupijo, je treba sir delat,...bolj žalost je v našem koncu


sheron dej mi prosim zaupaj kako delaš sirčka ...........prosim.
lp
_________________
blagor ženskam ki so me v življenju zgrešile Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sheron
V.I.P


Pridružen/-a: 22.01. 2011, 22:33
Prispevkov: 615
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: 18 Jul 2011 12:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, bo potrebno najti kako zlato žilo strank, imam oglase, vendar ljudje verjetno ne iščejo mleka tako,...
Recept za moj kozji sir? Zakaj pa ne Laughing ,

bom kar tukaj, mogoče bo še komu prav prišel-recept bo pa bolj po domače, upam, da boste razumeli.
Mi delamo sir po bohinjskem receptu in sicer takole;
- potrebuješ 1 dl alkoholnega kisa
- kozje ali kravje mleko, lahko mešanico obojega-okoli 8 litrov, lahko več, lahko manj
- dovolj veliko posodo za segretje mleka(težja posoda, v kateri se mleko ne zažge)
- modelček za sir

Mleko ogreješ skoraj do zavretja-vendar ne sme zavreti, takoj, ko začne "pikati", oz spuščati mehurčke, je potrebno ogenj izključiti- težko rečem, koliko stopinj je, ker tudi v planini nič ne merijo.....če pa bo premalo ogreto, pa tudi ni dobro, morajo se začeti spuščati mehurčki

Takoj po odstavitvi v mleko doliješ dl alkoholnega kisa in z leseno kuhavnico počasi mešaš. Naredijo se take kosmičaste kepice in seveda sirotka,.....potem pustiš vse skupaj par minut in gosta masa se bo nakopičila na vrhu posode, sirotka ostane spodaj,....vse skupaj nato precediš, maso osoliš, po želji dodaš zelišča, papriko, oreha,poper karkoli že ali pa nič drugega, kot sol po okusu...in naložiš v modelček.V modelčku maso ohlajaš in odcejaš nekako 6 ur, potem vse skupaj še obrneš(če hočeš lepšo obliko sira) in pustiš kako urico,...in zadeva je pripravljena.Ta sir lahko potem zoriš, vendar ga je potrebno parkrat dnevno obrniti, brisati s slano vodo in po 6 tednih je dozorel,.....

Vendar je enkraten, če ga za hrano uporabljaš kar takega, svežega. Odličen je kot samostojna jed, še boljši pa je na žaru ali pa tudi kot dodatek solatam,....

Ena stvar pa je zelo pomembna in sicer posoda za gretje sira, najbolje je, da je tista težka večliterska posoda, da se mleko na zasmodi, ker če se bo zasmodilo, bo sir dobil priokus po prežganem,....tudi mleko mora biti res sveže, ker če bo kislo, bo sir zanič.


Upam, da bo komu kaj pomagalo, lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jkozar
V.I.P


Pridružen/-a: 19.01. 2011, 18:49
Prispevkov: 141

PrispevekObjavljeno: 18 Jul 2011 19:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Koliko bi pa lahko bilo staro mleko, če bi ga imel v hladilniku?
_________________
Od dela se živi!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
igor
V.I.P


Pridružen/-a: 18.01. 2011, 16:21
Prispevkov: 208
Kraj: Dolenjska

PrispevekObjavljeno: 18 Jul 2011 21:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kako pa zgleda modelcek, se da kako improvizirat? Ali ko nalagas v modelcek rabis pustiti v gazi in ali ga je potrbno v modelcku kaj obteziti?
Aja danes mi je dozorel prvi kefir in je res super, sem prav vesel. Zgleda da bom kar kefir prodajal in ne mleka, se je sodelavcem cist zmesalo Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sheron
V.I.P


Pridružen/-a: 22.01. 2011, 22:33
Prispevkov: 615
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: 18 Jul 2011 22:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

če imaš mleko v hladilniku, potem verjetno lahko kake 2-3 dni zbiraš, samo, da ni že kislo,.....modelčki se pa dajo kupit v kz Gorica, pošljejo tudi po pošti ali pa v srednji kmetijski šoli v Naklem,...so pa taki fini iz plastike, luknjičasti, in ni potrebno nič obtežiti, niti imeti v gazi,...bom poslikala in prilepla
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Gošavc™
Administrator foruma


Pridružen/-a: 18.01. 2011, 15:58
Prispevkov: 427
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: 19 Jul 2011 04:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sheron za mehki sir res ni potrebno obtežiti za trdi sir je pa kar potrebno Wink

Z modelčki lahko improviziraš s cedili različnih velikosti. Jaz imam fi12, Saj tak sir ima cca. 0,4 - 0,5kg in se ga najlažje proda v komadu. Ga ni potrebno nič rezati Wink

jkozar, mleko je dobro cca. 5 dni pri temperaturi do plus 5 stopinj. Seveda je priporočljivo, da je v hladilniku samo mleko, saj drugače takoj potegne kakšne vonjave nase. To je preizkušeno.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
sheron
V.I.P


Pridružen/-a: 22.01. 2011, 22:33
Prispevkov: 615
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: 19 Jul 2011 06:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Gošavc, v teh modelih ne rabiš obtežiti, ne moreš verjeti, kako se masa sama stisne,....in to kar pride ven je močno in kompaktno,....sir pa je dovolj trd tudi za zorenje.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kmetijstvo Seznam forumov -> Izdelki iz mleka in mesa drobnice Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.