Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Gošavc™ Administrator foruma
Pridružen/-a: 18.01. 2011, 15:58 Prispevkov: 427 Kraj: Horjul
|
Objavljeno: 08 Avg 2011 13:51 Naslov sporočila: Kam daste staro kozo? |
|
|
Mene pa zanima kam s staro kozo, ki ni primerna za drugega kot meso? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sheron V.I.P
Pridružen/-a: 22.01. 2011, 22:33 Prispevkov: 615 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: 09 Avg 2011 06:22 Naslov sporočila: |
|
|
če imaš srečo, dobiš kakega predstavnika iz bivše JUgo, oni vzamejo tudistare koze, le da pač plačajo malo. Jaz sem pred 2 letoma dala eno za 30 evrov.Drugi pa pač zakoljejo in naredijo klobase, baje, da so odlične. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bobo V.I.P
Pridružen/-a: 20.01. 2011, 17:06 Prispevkov: 158 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: 09 Avg 2011 20:28 Naslov sporočila: |
|
|
Kozje meso se lahko meša k svinjini (namesto govedine) in se tako uporabi za suhe klobase. Same klobase iz kozjega mesa pa so lahko pretrde...
Tako vsaj mi razlaga oče, ki je kar lepe količine kozjega mesa zmešal v klobase ali salame, dokler še je lahko delal. Nikoli pa ni uporabljal samo kozjega (ali ovčjega) mesa, ker je prepusto. V maso pa je to meso ponavadi zmlel z fino ploščo (t.i. "faširšajbo"). v klobase ali salame se lahko dodaja različne vrste mesa od svinjine, govedine, ovčjega ali kozjega mesa pa tudi meso starih kokoši, puranov, konjev ..... Umetnost je samo takšno kombinacijo začiniti in potem zoreti, da se dobi slasten izdelek.
Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ANITA
Pridružen/-a: 27.08. 2011, 21:17 Prispevkov: 84
|
Objavljeno: 07 Sep 2011 21:02 Naslov sporočila: |
|
|
Sem slišala da je odlična tudi juha, boljša od goveje, vendar še nisem poskusila. Bi pa kar verjela , ker sem pa že večkrat jedla gamsovo ,ki pa je veliko veliko boljša od goveje juhe samo zelo vroča mora biti . Bom probala ko bo prišlo do tega . Za klobase pa moraš res mešati ravno tako kot divjačno . |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
magdalena V.I.P
Pridružen/-a: 18.01. 2011, 22:30 Prispevkov: 465 Kraj: Šentrupert
|
Objavljeno: 08 Sep 2011 06:18 Naslov sporočila: |
|
|
Naše umrejo od starosti  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miško V.I.P
Pridružen/-a: 21.01. 2011, 11:09 Prispevkov: 156 Kraj: Slivna
|
Objavljeno: 11 Sep 2011 11:09 Naslov sporočila: |
|
|
Staro kozo lahko daš predelat tudi v hrenovke. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Edi V.I.P
Pridružen/-a: 16.03. 2011, 08:25 Prispevkov: 66 Kraj: Kot
|
Objavljeno: 25 Feb 2012 19:42 Naslov sporočila: |
|
|
miško je napisal/a: |
Staro kozo lahko daš predelat tudi v hrenovke. |
Kam? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miško V.I.P
Pridružen/-a: 21.01. 2011, 11:09 Prispevkov: 156 Kraj: Slivna
|
Objavljeno: 15 Mar 2012 22:20 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem dal delat v Prevoje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
CrnHudicek V.I.P
Pridružen/-a: 19.01. 2011, 11:55 Prispevkov: 134 Kraj: uršna sela
|
Objavljeno: 15 Mar 2012 23:34 Naslov sporočila: |
|
|
pobje in dekleta ma kdo kaj kozje masti en stric me fehta pa ne grem zdej zarad tega kozo zatamanit al pa ko bo kdo klal kako staro če mi lahk kak košček masti odstop no da zadovoljim starčka z revmo
ne rabim veliko malo pravi za mazat  _________________ blagor ženskam ki so me v življenju zgrešile  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miško V.I.P
Pridružen/-a: 21.01. 2011, 11:09 Prispevkov: 156 Kraj: Slivna
|
Objavljeno: 16 Mar 2012 21:48 Naslov sporočila: |
|
|
Ali kozja mast pomaga proti revmi, ali se iz nje kaka posebna krema ali mazilo? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
CrnHudicek V.I.P
Pridružen/-a: 19.01. 2011, 11:55 Prispevkov: 134 Kraj: uršna sela
|
Objavljeno: 21 Mar 2012 12:19 Naslov sporočila: d |
|
|
ja ta stric mi reku da pomaga kozja mast , slišal sem pa da neverjetn dobr pomaga pri luskavici........dokal logično ker luskavici pomaga vse kar je zelo mastno _________________ blagor ženskam ki so me v življenju zgrešile  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vevercek
Pridružen/-a: 14.05. 2012, 14:16 Prispevkov: 3
|
Objavljeno: 14 Maj 2012 14:23 Naslov sporočila: zakol |
|
|
Živjo...jest naredim klobase so res super...če ima kdo kakšne take odslužene koze se priporočam  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ANITA
Pridružen/-a: 27.08. 2011, 21:17 Prispevkov: 84
|
Objavljeno: 15 Maj 2012 06:31 Naslov sporočila: |
|
|
Klobase so res super , midva sva jih delala mešane z vietnamskim pujsom ki je malo bolj masten in rezultat je odličen .
Kolegica pa je sedaj iz starih naredila hrenovke , mešano malo pujsa in govedine , moram reč zelo dobro . Bomo poskusili . |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Marjeta
Pridružen/-a: 25.06. 2013, 14:33 Prispevkov: 3 Kraj: Primorska
|
Objavljeno: 25 Jun 2013 14:50 Naslov sporočila: |
|
|
Mi stare ovce porabimo za hrenovke. Meso je treba fajn očistit, da ni nič masti ipd., samo mišica. Nato odnesemo enemu mesarju v bližini, ki se s tem ukvarja, in nam naredi hrenovke - zmeša še polovico mesa druge živali (puran, svinjina, govedina - odvisno, kaj ima trenutno na voljo). So zelo dobre. Ne vidim razloga, da hrenovke ne bi uspele tudi s kozjim mesom.
Staro žival lahko po ceni 2 EUR/kg prodate za meso za pse - povpraševanje je vedno. http://www.pesjanar.si/forum/index.php?board=79.0 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|