Kmetijstvo Seznam forumov Kmetijstvo
Vse o drobnici
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




kislo mleko iz kozjega sira
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kmetijstvo Seznam forumov -> Izdelki iz mleka in mesa drobnice
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
sheron
V.I.P


Pridružen/-a: 22.01. 2011, 22:33
Prispevkov: 615
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: 08 Maj 2011 06:46    Naslov sporočila: kislo mleko iz kozjega sira Odgovori s citatom

Znanec brezupno poizkuša narediti kozje kislo mleko-tako, kot kisamo kravje mleko, pa pravi, da ne rata, da je grenko, čudno, obupnega okusa,....a kdo dela kislo mleko? Za kefir vem, da je krasen, za kislo mleko pa....
Jaz še nisem probala, se mi pa včasih skisa, ampak, gre takoj h kuram, pa me zato zanima, kakšne so kaj izkušnje?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
magdalena
V.I.P


Pridružen/-a: 18.01. 2011, 22:30
Prispevkov: 465
Kraj: Šentrupert

PrispevekObjavljeno: 08 Maj 2011 07:07    Naslov sporočila: Re: kislo mleko iz kozjega sira Odgovori s citatom

sheron je napisal/a:
Znanec brezupno poizkuša narediti kozje kislo mleko-tako, kot kisamo kravje mleko, pa pravi, da ne rata, da je grenko, čudno, obupnega okusa,....a kdo dela kislo mleko? Za kefir vem, da je krasen, za kislo mleko pa....
Jaz še nisem probala, se mi pa včasih skisa, ampak, gre takoj h kuram, pa me zato zanima, kakšne so kaj izkušnje?

Jap, kozje mleko ima premalo bakterij in se samo od sebe izredno težko skiksa. Se prej pokvari. Treba ga je cepit.
Bakterije v kislem mleku ali jogurtu so enake, razlika je le v prekuhanosti. Za jogurt je treba mleko prej zavret, dodaš nekaj navadnega jogurta ali kupiš kulturo, vzdržuješ od 4 do 8 ur na 40 stopinj, odvisno od kislosti, ki jo hočeš doseč in maš jogurt. Za kislo mleko je enako, le da vzameš surovo mleko.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Gošavc™
Administrator foruma


Pridružen/-a: 18.01. 2011, 15:58
Prispevkov: 427
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: 08 Maj 2011 09:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Magdalenin opis priprave kislega mleka sem že slišal, tako da to kar vrjamem.

Me pa zanima če kdo ve kje se dobijo kulture oz. goba za kefir?

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
valdi
V.I.P


Pridružen/-a: 18.01. 2011, 17:15
Prispevkov: 165

PrispevekObjavljeno: 08 Maj 2011 15:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Gošavc™ je napisal/a:


Me pa zanima če kdo ve kje se dobijo kulture oz. goba za kefir?

LP


Gočavc, tule sem zasledil.
http://www.podarimo.si/96176-kefir
_________________
Življenje je risanje brez radiranja!Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
magdalena
V.I.P


Pridružen/-a: 18.01. 2011, 22:30
Prispevkov: 465
Kraj: Šentrupert

PrispevekObjavljeno: 08 Maj 2011 16:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Gošavc™ je napisal/a:
Magdalenin opis priprave kislega mleka sem že slišal, tako da to kar vrjamem.

Me pa zanima če kdo ve kje se dobijo kulture oz. goba za kefir?

LP


To ti lahko jaz zrihtam, mami ga ma. Se pa po moje ne da kupit, to se podarja.

Kulture za sir in ostalo majo pa v KGZ Nova Gorica.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Marelica
V.I.P


Pridružen/-a: 19.01. 2011, 10:41
Prispevkov: 143

PrispevekObjavljeno: 08 Maj 2011 20:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

magdalena je napisal/a:
Gošavc™ je napisal/a:
Magdalenin opis priprave kislega mleka sem že slišal, tako da to kar vrjamem.

Me pa zanima če kdo ve kje se dobijo kulture oz. goba za kefir?

LP


To ti lahko jaz zrihtam, mami ga ma. Se pa po moje ne da kupit, to se podarja.

Kulture za sir in ostalo majo pa v KGZ Nova Gorica.


O, ja, tudi prodajajo ga na bolhi, sem že tudi zasledila. Je pa res, da to se tako množi, da lahko kar hitro celo žlahto založiš. Mi ga tud imamo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sheron
V.I.P


Pridružen/-a: 22.01. 2011, 22:33
Prispevkov: 615
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: 08 Maj 2011 20:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

bom jutri nastavla za jogurt in kislo mleko, me prav zanima, kaj bom pridelala,...hvala Marelica, koristne so tele tvoje informacije Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Marelica
V.I.P


Pridružen/-a: 19.01. 2011, 10:41
Prispevkov: 143

PrispevekObjavljeno: 08 Maj 2011 21:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

sheron je napisal/a:
bom jutri nastavla za jogurt in kislo mleko, me prav zanima, kaj bom pridelala,...hvala Marelica, koristne so tele tvoje informacije Wink


Sheron, tokrat ti je pomagala madalena. Wink Pa meni tudi, priznam, da nisem poznala postopka za kozje mleko.

Sama edino raje pijem kefir iz kravjega mleka, pri kozjem me moti priokus... Imam najraje samo sveže kozje mleko ali pa sir, ki ga naredi tašča.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sheron
V.I.P


Pridružen/-a: 22.01. 2011, 22:33
Prispevkov: 615
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: 09 Maj 2011 06:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

joj Confused , se opravičujem,....sem čisto po pomoti, ker sem brala vpise Embarassed ,....Magdalena, hvala Embarassed

Kako pa kaj Meta? Je še pri hiši namesto psa spremljevalčka?....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
magdalena
V.I.P


Pridružen/-a: 18.01. 2011, 22:30
Prispevkov: 465
Kraj: Šentrupert

PrispevekObjavljeno: 09 Maj 2011 10:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

sheron je napisal/a:
joj Confused , se opravičujem,....sem čisto po pomoti, ker sem brala vpise Embarassed ,....Magdalena, hvala Embarassed

Kako pa kaj Meta? Je še pri hiši namesto psa spremljevalčka?....


Ni panike Cool

Meta je pa zdele trenutno na pašniku z ostalimi, fajn se ma, lepo se je navadila, mislim, da bo vse ok.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Gošavc™
Administrator foruma


Pridružen/-a: 18.01. 2011, 15:58
Prispevkov: 427
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: 09 Maj 2011 19:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

valdi je napisal/a:
Gošavc™ je napisal/a:


Me pa zanima če kdo ve kje se dobijo kulture oz. goba za kefir?

LP


Gočavc, tule sem zasledil.
http://www.podarimo.si/96176-kefir


kar je je to, da je malo daleč Embarassed
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Marelica
V.I.P


Pridružen/-a: 19.01. 2011, 10:41
Prispevkov: 143

PrispevekObjavljeno: 09 Maj 2011 21:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

s pošto je vse blizu Wink Jaz sem tudi naše gobice iz obale uvozila, samo poštnino sem plačala (kar je pa bistveno manj, kot cena bencina, če bi se tja vozila).
Jaz jih trenutno lahko enemu podarim, čez čas pa še komu. Samo rečite!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miško
V.I.P


Pridružen/-a: 21.01. 2011, 11:09
Prispevkov: 156
Kraj: Slivna

PrispevekObjavljeno: 17 Jun 2011 15:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zanima me ali je sirotka, ki je v prodaji tekočina (sirotka), ki ostane pri izdelavi sira ali tekočina, ki ostane ko iz sirotke izločimo še albuminsko skuto?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bobo
V.I.P


Pridružen/-a: 20.01. 2011, 17:06
Prispevkov: 158
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: 17 Jun 2011 17:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Miško, kolikor se meni zdi, je to drugo...

Lep pozdrav!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
igor
V.I.P


Pridružen/-a: 18.01. 2011, 16:21
Prispevkov: 208
Kraj: Dolenjska

PrispevekObjavljeno: 15 Jul 2011 08:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem tudi jaz nastavil za kislo mleko, sedaj je ze tretji dan, disi lepo po kislem, samo je tekoce. Zanima me koliko casa se kisa in ali rata kaj bolj trdo, al je tekoce?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kmetijstvo Seznam forumov -> Izdelki iz mleka in mesa drobnice Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.