|
Kmetijstvo Vse o drobnici
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
sheron V.I.P
Pridružen/-a: 22.01. 2011, 22:33 Prispevkov: 615 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: 08 Maj 2011 06:46 Naslov sporočila: kislo mleko iz kozjega sira |
|
|
Znanec brezupno poizkuša narediti kozje kislo mleko-tako, kot kisamo kravje mleko, pa pravi, da ne rata, da je grenko, čudno, obupnega okusa,....a kdo dela kislo mleko? Za kefir vem, da je krasen, za kislo mleko pa....
Jaz še nisem probala, se mi pa včasih skisa, ampak, gre takoj h kuram, pa me zato zanima, kakšne so kaj izkušnje? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
magdalena V.I.P
Pridružen/-a: 18.01. 2011, 22:30 Prispevkov: 465 Kraj: Šentrupert
|
Objavljeno: 08 Maj 2011 07:07 Naslov sporočila: Re: kislo mleko iz kozjega sira |
|
|
sheron je napisal/a: |
Znanec brezupno poizkuša narediti kozje kislo mleko-tako, kot kisamo kravje mleko, pa pravi, da ne rata, da je grenko, čudno, obupnega okusa,....a kdo dela kislo mleko? Za kefir vem, da je krasen, za kislo mleko pa....
Jaz še nisem probala, se mi pa včasih skisa, ampak, gre takoj h kuram, pa me zato zanima, kakšne so kaj izkušnje? |
Jap, kozje mleko ima premalo bakterij in se samo od sebe izredno težko skiksa. Se prej pokvari. Treba ga je cepit.
Bakterije v kislem mleku ali jogurtu so enake, razlika je le v prekuhanosti. Za jogurt je treba mleko prej zavret, dodaš nekaj navadnega jogurta ali kupiš kulturo, vzdržuješ od 4 do 8 ur na 40 stopinj, odvisno od kislosti, ki jo hočeš doseč in maš jogurt. Za kislo mleko je enako, le da vzameš surovo mleko. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Gošavc™ Administrator foruma
Pridružen/-a: 18.01. 2011, 15:58 Prispevkov: 427 Kraj: Horjul
|
Objavljeno: 08 Maj 2011 09:18 Naslov sporočila: |
|
|
Magdalenin opis priprave kislega mleka sem že slišal, tako da to kar vrjamem.
Me pa zanima če kdo ve kje se dobijo kulture oz. goba za kefir?
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
|
valdi V.I.P
Pridružen/-a: 18.01. 2011, 17:15 Prispevkov: 165
|
Objavljeno: 08 Maj 2011 15:12 Naslov sporočila: |
|
|
Gošavc™ je napisal/a: |
Me pa zanima če kdo ve kje se dobijo kulture oz. goba za kefir?
LP |
Gočavc, tule sem zasledil.
http://www.podarimo.si/96176-kefir _________________ Življenje je risanje brez radiranja! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
magdalena V.I.P
Pridružen/-a: 18.01. 2011, 22:30 Prispevkov: 465 Kraj: Šentrupert
|
Objavljeno: 08 Maj 2011 16:50 Naslov sporočila: |
|
|
Gošavc™ je napisal/a: |
Magdalenin opis priprave kislega mleka sem že slišal, tako da to kar vrjamem.
Me pa zanima če kdo ve kje se dobijo kulture oz. goba za kefir?
LP |
To ti lahko jaz zrihtam, mami ga ma. Se pa po moje ne da kupit, to se podarja.
Kulture za sir in ostalo majo pa v KGZ Nova Gorica. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Marelica V.I.P
Pridružen/-a: 19.01. 2011, 10:41 Prispevkov: 143
|
Objavljeno: 08 Maj 2011 20:05 Naslov sporočila: |
|
|
magdalena je napisal/a: |
Gošavc™ je napisal/a: |
Magdalenin opis priprave kislega mleka sem že slišal, tako da to kar vrjamem.
Me pa zanima če kdo ve kje se dobijo kulture oz. goba za kefir?
LP |
To ti lahko jaz zrihtam, mami ga ma. Se pa po moje ne da kupit, to se podarja.
Kulture za sir in ostalo majo pa v KGZ Nova Gorica. |
O, ja, tudi prodajajo ga na bolhi, sem že tudi zasledila. Je pa res, da to se tako množi, da lahko kar hitro celo žlahto založiš. Mi ga tud imamo. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
sheron V.I.P
Pridružen/-a: 22.01. 2011, 22:33 Prispevkov: 615 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: 08 Maj 2011 20:27 Naslov sporočila: |
|
|
bom jutri nastavla za jogurt in kislo mleko, me prav zanima, kaj bom pridelala,...hvala Marelica, koristne so tele tvoje informacije |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Marelica V.I.P
Pridružen/-a: 19.01. 2011, 10:41 Prispevkov: 143
|
Objavljeno: 08 Maj 2011 21:09 Naslov sporočila: |
|
|
sheron je napisal/a: |
bom jutri nastavla za jogurt in kislo mleko, me prav zanima, kaj bom pridelala,...hvala Marelica, koristne so tele tvoje informacije |
Sheron, tokrat ti je pomagala madalena. Pa meni tudi, priznam, da nisem poznala postopka za kozje mleko.
Sama edino raje pijem kefir iz kravjega mleka, pri kozjem me moti priokus... Imam najraje samo sveže kozje mleko ali pa sir, ki ga naredi tašča. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
sheron V.I.P
Pridružen/-a: 22.01. 2011, 22:33 Prispevkov: 615 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: 09 Maj 2011 06:31 Naslov sporočila: |
|
|
joj , se opravičujem,....sem čisto po pomoti, ker sem brala vpise ,....Magdalena, hvala
Kako pa kaj Meta? Je še pri hiši namesto psa spremljevalčka?.... |
|
Nazaj na vrh |
|
|
magdalena V.I.P
Pridružen/-a: 18.01. 2011, 22:30 Prispevkov: 465 Kraj: Šentrupert
|
Objavljeno: 09 Maj 2011 10:19 Naslov sporočila: |
|
|
sheron je napisal/a: |
joj , se opravičujem,....sem čisto po pomoti, ker sem brala vpise ,....Magdalena, hvala
Kako pa kaj Meta? Je še pri hiši namesto psa spremljevalčka?.... |
Ni panike
Meta je pa zdele trenutno na pašniku z ostalimi, fajn se ma, lepo se je navadila, mislim, da bo vse ok. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Gošavc™ Administrator foruma
Pridružen/-a: 18.01. 2011, 15:58 Prispevkov: 427 Kraj: Horjul
|
Objavljeno: 09 Maj 2011 19:49 Naslov sporočila: |
|
|
valdi je napisal/a: |
Gošavc™ je napisal/a: |
Me pa zanima če kdo ve kje se dobijo kulture oz. goba za kefir?
LP |
Gočavc, tule sem zasledil.
http://www.podarimo.si/96176-kefir |
kar je je to, da je malo daleč |
|
Nazaj na vrh |
|
|
Marelica V.I.P
Pridružen/-a: 19.01. 2011, 10:41 Prispevkov: 143
|
Objavljeno: 09 Maj 2011 21:02 Naslov sporočila: |
|
|
s pošto je vse blizu Jaz sem tudi naše gobice iz obale uvozila, samo poštnino sem plačala (kar je pa bistveno manj, kot cena bencina, če bi se tja vozila).
Jaz jih trenutno lahko enemu podarim, čez čas pa še komu. Samo rečite! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
miško V.I.P
Pridružen/-a: 21.01. 2011, 11:09 Prispevkov: 156 Kraj: Slivna
|
Objavljeno: 17 Jun 2011 15:39 Naslov sporočila: |
|
|
Zanima me ali je sirotka, ki je v prodaji tekočina (sirotka), ki ostane pri izdelavi sira ali tekočina, ki ostane ko iz sirotke izločimo še albuminsko skuto? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
bobo V.I.P
Pridružen/-a: 20.01. 2011, 17:06 Prispevkov: 158 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: 17 Jun 2011 17:18 Naslov sporočila: |
|
|
Miško, kolikor se meni zdi, je to drugo...
Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
|
igor V.I.P
Pridružen/-a: 18.01. 2011, 16:21 Prispevkov: 208 Kraj: Dolenjska
|
Objavljeno: 15 Jul 2011 08:49 Naslov sporočila: |
|
|
Sem tudi jaz nastavil za kislo mleko, sedaj je ze tretji dan, disi lepo po kislem, samo je tekoce. Zanima me koliko casa se kisa in ali rata kaj bolj trdo, al je tekoce? |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|