Kmetijstvo Seznam forumov Kmetijstvo
Vse o drobnici
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




kislo mleko iz kozjega sira
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kmetijstvo Seznam forumov -> Izdelki iz mleka in mesa drobnice
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
CrnHudicek
V.I.P


Pridružen/-a: 19.01. 2011, 11:55
Prispevkov: 134
Kraj: uršna sela

PrispevekObjavljeno: 15 Jul 2011 10:05    Naslov sporočila: WC Odgovori s citatom

jaz se pa ju3 lotim izdelave sira .........v skrinji imam namrec eno 15 l mleka iz katerega zelim narediti sirčka. Imam že sirišče (kupil v lekarni-ni poceni) in sedaj menda da segrejem mleko na 32-34 stopinj in menda dodam sirišče eno žličko baje za to količino..........in nato slabo uro polahko mešam ..........in nato menda rata sir - seveda ko ocediš itd itd itd ...........

SEM KAJ POZABIL??
_________________
blagor ženskam ki so me v življenju zgrešile Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
igor
V.I.P


Pridružen/-a: 18.01. 2011, 16:21
Prispevkov: 208
Kraj: Dolenjska

PrispevekObjavljeno: 16 Jul 2011 15:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kislo mleko je ratalo, drugic bom dal mal vec jogurta notri, da bo prej. Danes sem pa dobil gobice kefir, bom zvecer nastavil prvo rundo. A je ze kdo delal iz kozjega mleka in ali ga je boljs prekuhat?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miško
V.I.P


Pridružen/-a: 21.01. 2011, 11:09
Prispevkov: 156
Kraj: Slivna

PrispevekObjavljeno: 16 Jul 2011 22:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sicer nimam izkušenj s kislim mlekom, mislim pa da iz kozjega mleka ne boš dobil trdega kislega mleka kot iz kravjega mleka. Tudi čas kisanja se mi zdi predolg. Jaz delam kefir in sedaj poleti pri teh temperaturah je kefir zrel že po šestih urah. Če nastaja dlje časa je prekisel.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miško
V.I.P


Pridružen/-a: 21.01. 2011, 11:09
Prispevkov: 156
Kraj: Slivna

PrispevekObjavljeno: 16 Jul 2011 22:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Igor, če si meku dodal jogurt si dobil samo jogurt. Jogurt delajo termofilne bakterije in to pri temperaturi okrog 45 st. C. Pri nižji temperaturi so te bakterije zelo lene in proces poteka veliko počasneje. Kislo mleko izdelujejo mezofilne bakterije, ki so živahnejše pri nižjih temperatureh 20 - 25 st. C. Pri višjih temperaturah mezofilne bakterije pocrkajo. Če želiš delati kislo mleko kupi kislo mleko v trgovini in s tem mlekom cepi kozje mleko. Pazi na temperaturo. Podobno narediš z jogurtom samo, da je sedaj temperatura višja. Lahko pa si nabaviš kulturo , termofilno ali mezofilno v Kmetijskem inštitutu v Novi Gorici.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kmetijstvo Seznam forumov -> Izdelki iz mleka in mesa drobnice Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.